Het vergt een beetje lef

‘Het vergde een beetje lef mijn keuze naar vrijheid’; wat gebeurde er nou zo’n jaar of 6 geleden..

Een prachtige succesvolle carrière in het bedrijfsleven op jonge leeftijd; mooi salaris, dikke auto en ik maakte altijd binnen no-time promotie.

Toch merkte ik op dat ik niet lekker genoeg in mijn vel zat. Dat viel op x moment samen; een kortstondige fling werd beëindigd waar ik mijzelf enorm tegen kwam; een aanvaring op het werk waarbij ik me realiseerde dat mijn authenticiteit niet (meer) gewaardeerd werd, ik voelde me niet happy wat te lang duurde. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk, werkte ‘hard’ ipv slim en ik rommelde maar wat aan in mijn liefdesleven.

Ik kwam tot een punt; ‘tot hier en niet verder’. Zo’n 8 jaar geleden nam ik een coach in de hand. Wat toen best uniek was en de buitenwereld een oordeel over had (je kan het je nu niet meer voorstellen).

En zo ontdekte en leerde ik om naar mijn gevoel te gaan luisteren.

Het bracht me naar een punt dat ik voor een life changing keuze kwam te staan om mijn rijkelijk betaalde baan op te zeggen. Had ik het lef? Ik ging op een bankje in de natuur zitten (sinds kort kwam ik vaker in de natuur mede dankzij een wandel coach), sloot mijn ogen en probeerde voor te stellen hoe het zou zijn als ik het niet zou doen.. en daarna hoe het zou zijn als ik de baan wèl zou opzeggen.. 

En bij die 2e optie kwam een soort beeld van een lange donkere tunnel met aan het eind veel licht en een immens gevoel van vrijheid. Daar verlangde ik naar, daar kwam een glimlach, misschien ‘voelde’ ik het juist wel heel sterk; dit klopte en daardoor had ik het lef deze keuze te maken. 

Zonder verantwoording af te leggen, zonder uit te leggen, een immense kracht dat ik wist dat deze spannende stap het beste was.

Dit hoeft overigens niet voor iedereen de oplossing te zijn (baan opzeggen), er zijn altijd meerdere wegen om meer rust en geluk te ervaren en is bijzonder persoonlijk.

De vraag is; ben je in contact met wat je echt wilt en energie van krijgt? En waarom is dat er niet? Hoe kun je dat bereiken?

Voor mij diende een periode aan van adem ruimte. Vrijheid. Letterlijk even ‘niets’, ik had in het begin geen idee hoe dat moest; eigenaar zijn van mijn tijd. Ik koos voor een intensiever coach traject voor mezelf en dat is goud waard geweest. 

Ik ben in mijn kracht komen te staan en dat hoef je dus niet alleen te doen.

Ik (her)ontdekte om meer te ‘spelen’, oprecht plezier maken. Dat bleek voor mij iets anders te zijn dan 5x per week uit eten met jan en alleman. Ik stofte mijn fiets af, die snelle lease auto was er tenslotte niet meer, keek meer om mij heen en ontdekte hoe ik in het ‘nu’ kon zijn. Wauw, een wereld ging open; ik werd veel bewuster van waar ik oprecht en intrinsiek blij van word en kwam in aanraking met een groter bewustzijn – magic.

Dat in combinatie met een bak aan waardevolle ervaring in het bedrijfsleven, maakt dat ik me intens rijk voel met wat ik te bieden heb en daar nu mijn coachwerk van gemaakt heb. Ik wilde voorlopig niet in loondienst. Als bedrijven mij willen hebben; kan dat op mijn voorwaarden om mijn tijd, expertise en waarde (tijdelijk) in te huren. En zo ontstond een super fijne afwisseling in eigenaarschap van mijn werkindeling en een authentiek eigen leven daarnaast. 

Vandaag de dag coach ik individu in mijn praktijk; om je te ondersteunen bij het vinden van jouw ‘sparkle’. 

Daarnaast coach ik mensen uit het bedrijfsleven 1:1 of in team verband. Dit gaat over leiderschap, communicatie, authentiek zijn op de werkvloer, in je kracht staan. Mijn 14 jaar succesvolle ervaring in het bedrijfsleven zijn essentieel geweest. Dat gecombineerd met een verruimde kijk op het leven, maakt mijn coaching zeer waardevol. 

Tijd om dit verhaal weer eens te delen en te vieren met nieuwe volgers of trouwe volgers die het door willen geven, mij aanbevelen; dank je wel!

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Wanneer alles om gaat

Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt. Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het...

Lees meer