Ik ging op mijn 35e met pensioen

Alweer ruim 7 jaar geleden heb ik mijn succesvolle senior management baan opgezegd. Mijn dikke Audi ingeleverd en rijkelijke salaris opgezegd. Het stond niet meer in verhouding tot hoe ik me voelde. Hoe voelde ik me eigenlijk? 
Het was confronterend dat een coach mij deed inzien dat ik verwijderd was van hoe ik me eigenlijk voelde. Ik ‘dacht’ dat ik het deed zoals het moest; lovende beoordelingen, continue in no-time promotie overal waar ik kwam werken. 

Wat bleek; van nature ben ik een gevoelsmens en bijzonder goed met mensen. Onbewust was dit het wat mij succesvol maakte en ik op jonge leeftijd op hoge posities kwam. Ok, een portie bedrijfskundige intelligentie en een bak ervaring en enthousiasme voor retail en hospitality hielp ook. 

Door sessies met diezelfde coach kwam ik ook tot inzicht dat mijn werk niet meer paste bij wie ik in de kern ben. Ik was moe, ik besloot een korte break te nemen.

Dat bleek het begin van mijn pensioen. Ik ben gaan ontspannen. Heel eerlijk; ik wist eigenlijk niet zo goed hoe dat moest na 15 jaar hard werken. 

Door trouw te worden aan mijzelf en aan mijn daadwerkelijke behoeften leerde ik om in beter gezelschap met mezelf te zijn. Oprecht plezier te maken, naar buiten te gaan, om mij heen te kijken naar de natuur… ik was diep geraakt door alles wat er altijd al was en ik simpelweg mij nauwelijks bewust van was. 

Op bizarre wijze belandde ik in opleidingen en cursussen gericht op psychologie, nlp en coaching. Die zag ik niet direct aankomen en al helemaal niet dat ik zelf de expert zou worden als coach. Het universum heeft me een behoorlijk handje geholpen en ik heb alle (zelf)oordelen uiteindelijk lekker laten gaan.

Dat juist mijn carrière en persoonlijke ontwikkeling een enorme toegevoegde waarde heeft op wat ik nu bied is natuurlijk goud waard.

Bedrijven en cliënten waar ik tot nu toe mee werk zijn na sessie(s) intens dankbaar en ervaren mijn werk als onbetaalbare toegevoegde waarde; die wil ik als klant. Het werkt, het maakt verschil, het is essentieel. 

Waar gaan die sessies over? Verbindende en geweldloze communicatie en team sessies over kernwaarden. Ervaringen gaan door het dak. Geen training die je een week later weer ‘kwijt’ bent; ik krijg terug dat het praktisch toepasbaar is en jaren later nog positief effect heeft.

Leiderschap sessies, coachend leiding geven en samenwerken is zò broodnodig met de huidige uitdagingen die zich afspelen in het bedrijfsleven.

Ik coach 1 op 1 mensen in organisatie van directie tot operatie en particulier dames die merken dat ze op bepaald vlak vast zitten.

Maar je was toch met pensioen? Oh yes. Ik ben eigenaar van mijn tijd, werk met de leukste klanten, kies voor tijd met mezelf, heb het Pieterpad bewandeld en spendeer veel tijd in de natuur en ga graag op reis. Het voelt als een prachtig en tijdig pensioen; ‘now is all you have’.

Lees ook:

Het vergt een beetje lef

Het vergt een beetje lef

‘Het vergde een beetje lef mijn keuze naar vrijheid’; wat gebeurde er nou zo’n jaar of 6 geleden.. Een prachtige succesvolle carrière in het bedrijfsleven op jonge leeftijd; mooi salaris, dikke auto en ik maakte altijd binnen no-time promotie. Toch merkte ik op dat ik...

Lees meer
Waarom een Vision Board

Waarom een Vision Board

Toen ik zelf een jaar of 7 terug van een coach de opdracht kreeg een vision board te maken, begon ik er wat onwennig aan.  Een jaar later viel mijn mond open toen ik bewust stil stond bij dat vision board; ik had vrijwel alles gerealiseerd wat ik gevisualiseerd...

Lees meer
24 uur Bergen-Kracht

24 uur Bergen-Kracht

Donderdag ochtend 12 maart, deze ochtend reis ik samen met een collega van Villavibes af naar Oostenrijk, dat is het plan. Last minute ontstond dat ik mijn hobby en bijbaan voor 1 week alsnog op zou pakken dit seizoen; ski gids en reisleiding voor een groep van 60...

Lees meer