Ik ging op mijn 35e met pensioen

Alweer ruim 7 jaar geleden heb ik mijn succesvolle senior management baan opgezegd. Mijn dikke Audi ingeleverd en rijkelijke salaris opgezegd. Het stond niet meer in verhouding tot hoe ik me voelde. Hoe voelde ik me eigenlijk? 
Het was confronterend dat een coach mij deed inzien dat ik verwijderd was van hoe ik me eigenlijk voelde. Ik ‘dacht’ dat ik het deed zoals het moest; lovende beoordelingen, continue in no-time promotie overal waar ik kwam werken. 

Wat bleek; van nature ben ik een gevoelsmens en bijzonder goed met mensen. Onbewust was dit het wat mij succesvol maakte en ik op jonge leeftijd op hoge posities kwam. Ok, een portie bedrijfskundige intelligentie en een bak ervaring en enthousiasme voor retail en hospitality hielp ook. 

Door sessies met diezelfde coach kwam ik ook tot inzicht dat mijn werk niet meer paste bij wie ik in de kern ben. Ik was moe, ik besloot een korte break te nemen.

Dat bleek het begin van mijn pensioen. Ik ben gaan ontspannen. Heel eerlijk; ik wist eigenlijk niet zo goed hoe dat moest na 15 jaar hard werken. 

Door trouw te worden aan mijzelf en aan mijn daadwerkelijke behoeften leerde ik om in beter gezelschap met mezelf te zijn. Oprecht plezier te maken, naar buiten te gaan, om mij heen te kijken naar de natuur… ik was diep geraakt door alles wat er altijd al was en ik simpelweg mij nauwelijks bewust van was. 

Op bizarre wijze belandde ik in opleidingen en cursussen gericht op psychologie, nlp en coaching. Die zag ik niet direct aankomen en al helemaal niet dat ik zelf de expert zou worden als coach. Het universum heeft me een behoorlijk handje geholpen en ik heb alle (zelf)oordelen uiteindelijk lekker laten gaan.

Dat juist mijn carrière en persoonlijke ontwikkeling een enorme toegevoegde waarde heeft op wat ik nu bied is natuurlijk goud waard.

Bedrijven en cliënten waar ik tot nu toe mee werk zijn na sessie(s) intens dankbaar en ervaren mijn werk als onbetaalbare toegevoegde waarde; die wil ik als klant. Het werkt, het maakt verschil, het is essentieel. 

Waar gaan die sessies over? Verbindende en geweldloze communicatie en team sessies over kernwaarden. Ervaringen gaan door het dak. Geen training die je een week later weer ‘kwijt’ bent; ik krijg terug dat het praktisch toepasbaar is en jaren later nog positief effect heeft.

Leiderschap sessies, coachend leiding geven en samenwerken is zò broodnodig met de huidige uitdagingen die zich afspelen in het bedrijfsleven.

Ik coach 1 op 1 mensen in organisatie van directie tot operatie en particulier dames die merken dat ze op bepaald vlak vast zitten.

Maar je was toch met pensioen? Oh yes. Ik ben eigenaar van mijn tijd, werk met de leukste klanten, kies voor tijd met mezelf, heb het Pieterpad bewandeld en spendeer veel tijd in de natuur en ga graag op reis. Het voelt als een prachtig en tijdig pensioen; ‘now is all you have’.

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Wanneer alles om gaat

Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt. Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het...

Lees meer