Kennismaking met Kristallen

Ben jij bekend met mooie stenen, kristallen? Ze zijn niet alleen mooi, ze komen uit de natuur en allerlei verschillende wereld delen. Het is bewezen dat ze niet alleen een positieve werking hebben op het gestel, maar ook een energie bij zich dragen die energetisch voor je kan werken. Spiritueel verhaal? Tja, het is net welke interpretatie je daar aan geeft. Als je een bepaalde steen gewoon mooi vindt en jou aan spreekt, dan werkt zoiets als vanzelf voor je als je deze bij je draagt of een plekje thuis geeft.

Ongemerkt is mijn collectie de afgelopen jaren intens uitgebreid. Het begon ermee dat een coach waar ik mee in aanraking kwam zo’n jaar of 6 geleden mij naar een winkel stuurde waar ik wellicht iets moois zou vinden.

Bij het betreden van de winkel wilde ik eigenlijk direct rechtsomkeert maken; een soort wierooklucht die op me af kwam waar ik echt niks mee te maken wilde hebben. Me realiserende dat ik niet voor niets die coaching was aangegaan (met een nuchtere down to earth dame), maakte dat ik van mezelf even moest doorzetten. Ja, ik voelde me even ongemakkelijk en onwennig; dat hoort bij de stappen die je soms buiten je comfort zone zet.

Na een tijdje gaf ik me over, zette al mijn vooroordelen uit en liet me door mijn intuïtie leiden door de winkel. Het resultaat dat ik met een paar mini steentjes en 2 boeken de winkel weer verliet. Geen idee nog wat ik er mee zou gaan doen. Ik voelde me ook wat warrig wat ik hier nou mee moest en wat ik aan het doen was (hoofd).

Het inzicht dat dezelfde coach mij gaf of ik wel eens stil had gestaan bij mijn gevoel kwam ontzettend binnen. Dat dat ook nog eens een sterke vorm van gevoel en intuïtie is, wilde het hoofd totaal niet aan. Stap voor stap, van hoofd naar hart, niet makkelijk en best confronterend.

De vraag of ik ’trouw’ was? Uuuuhmmm… ja, als iemand een trouw en misschien wel iets te verstandig meisje is, ben ik het wel. Maar de vraag was bedoeld op een breder niveau; ben je trouw aan jezelf, de vrouw die je vandaag de dag bent?

‘Auw’ die kwam kei hard binnen… ik ‘dacht’ trouw te zijn aan de wereld waar ik me in bevond. Door ineens mijn gevoel hierin te laten spreken; ik was alles behalve trouw aan mijn ware zelf. Ik merkte op dat er een pleaser ook heel actief was; in mijn werk, naar mijn omgeving. De wereld op zijn kop. Tranen, zo leuk vond ik mezelf ineens niet, en wie was ik of wie ben ik dan eigenlijk ècht? En wat ben ik dan zonder die dikke baan waar ik al mijn tijd aan besteedde? Verwarring ten top.

Halleluja, wil ik hier echt mee verder? Was het niet ‘makkelijker’ in de rol die ik voor mezelf had gecreëerd? Tja, ik kon niet meer terug. Me realiserende dat ook het zien van de minder leuke kanten, het ‘voelen’ van wat er ècht is, wat ik ècht voel, dat ik daar echt doorheen moest om een verandering te bewerkstelligen en een stap dichter bij ‘gelukkig zijn’ te komen. Want iets klopte niet voor mij voorheen, het denken, perfectionisme, onrust, verlangen, verwachtingen..

Dus; ‘hallo stenen, what the hell gaat dit me brengen’…. Een pittig proces, maar het opzeggen van die dikke baan (met bijbehorend salaris, auto) was uiteindelijk onvermijdelijk en gaf uiteindelijk zo’n enorme vrijheid en onbetaalbare rijkdom waar ik geen woorden voor heb.

Paar maandjes even tot rust komen ‘dacht ik’… het werd een jaar (!!!) waarin ik het leven gevierd heb en nog steeds enorme lessen tegen ben gekomen, maar zonder lessen wordt het ook heel saai en kun je niet ontwikkelen. Een soort transformatie was in gang gezet.

Het om leren gaan met mijn eigen gevoel en intuïtie… hierop durven vertrouwen is dood eng. 

Nieuwe ervaringen aantrekken die allemaal bij het proces horen. Het is echt niet in 1 keer goed. Sterker nog; je trekt weer nieuwe ervaringen aan, die pijn doen, maar nodig zijn om de volgende ervaring weer aan te kunnen en wéér rijker te worden, te groeien op allerlei vlak.

Tja, spiritueel? Het lijkt een soort trend te worden. Het maakt niet uit hoe je het noemen wilt, de kunst is oordeelloos open te staan voor wat zich aan dient en jou wil bereiken. Soms geeft je lichaam die signalen, soms een sterk gevoel, soms iets heftigs in je leven (een verlies, een ongeluk…). Vaak is dit een uitnodiging om minder vanuit hoofd en meer trouw te worden naar je hart.  

Ik geloof in de authenticiteit van een ieder; als je daar trouw aan durft te zijn, eerlijk naar jezelf, dan is het als vanzelf authentiek naar je omgeving en niet egoistisch, waar men vaak bang voor is.

Dat houdt in dat je niet meer aan het pleasen bent, en wellicht in een oude omgeving soms teleurstelling creëert.

Teleurstelling komt voort uit een verwachting; door verwachtingen los te laten komt er meer flow, meer magic, meer spontaniteit, minder vooroordelen, oordeelloosheid en is alles goed (ook de minder leuke ervaringen bezitten een les of boodschap). Dat geeft zoveel lucht, ruimte, vrijheid, minder hoofd meer hart…. fijn!

Ik nodig je uit eens in een mooie winkel met kristallen rond te kijken, zie maar wat je aanspreekt, denk er niet te veel over na. In Breda zit bijvoorbeeld een winkel met een enorm aanbod; Kristallenwereld op de Nieuwe Ginnekenstraat 21. 

Mocht iets in jou iets aanspreken in dit verhaal, neem geheel vrijblijvend contact met me op of neem eens een kijkje op mijn site. Verrijk jezelf!

Of meld je aan voor een workshop Vision Board maken, een prachtig begin om eens te kijken welke doelen jij wilt realiseren, anders dan anders, waar jouw hart naar toe wilt, of eens iets te doen buiten je comfort zone. Enjoy!

En nu naar buiten, want wat een stralende dag is het vandaag, have a lovely weekend✨

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Wanneer alles om gaat

Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt. Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het...

Lees meer