Sprookjes bestaan

In de Oostenrijkse bergen op een fijn plekje met uitzicht op een besneeuwd dorpje; witte daken, het schemert, de lichtjes in het dorp gaan aan, er dwarrelen sneeuwvlokjes langs dit schilderachtige plaatje, mijn hart maakt een sprongetje..

Ik zit aan een wijntje na een heerlijke skidag en aansluitende sauna sessie in de fijne accommodatie, kijkend naar dit sprookjesachtige uitzicht. Ik zit niet alleen; naast mij een stoere, lieve, knappe man, die ook gedoken is in een lekker tijdschrift en romantisch als hij is een kaarsje heeft aangestoken en een muziekje aan heeft gezet.

Sprookjes bestaan dus.. het komt niet aanwaaien en net als in een echt sprookje is het eerst even spannend en volgt daarna een happy ‘end’… Daarmee zeggende dat ik niet geloof in een ‘end’, maar ik juist in het ‘nu’ meer aangekomen ben.

Er zijn nu eenmaal niet altijd alleen maar ‘happy moments’, dat maakt het interessant en biedt ruimte voor groei, ontdekking, avontuur…. Bring it on!

Out of my comfort zone

Het begon 4 jaar geleden bij het opzeggen van mijn vaste baan als succesvol senior manager. Ik voelde me niet meer gelukkig, niet alleen in mijn werk, maar ook met mijn ‘ik’. De confrontatie aan gaan met mezelf was een intens proces, maar ik had niet zonder gewild. Het leidde tot keuzes buiten mijn comfort zone; bijvoorbeeld deelname aan een single reis met villavibes.

Dat ik na deze ervaring gevraagd ben reizen te begeleiden heeft mij in contact gebracht met nieuwe mensen, nieuwe ervaringen. Verder kon ik mijn natuurlijke leadership en organisatie drift hier heerlijk in kwijt; mijn behoefte aan avontuur, mijn nieuwsgierigheid, interesse in mensen, gastvrijheid, ontdekkingstocht, ambitie goede deals te slaan, zo waanzinnig leuk om te doen!

Op reis

Het leidde tot 1 hele bijzondere ontmoeting; op een vroege ochtend op Schiphol, waar ik als reisleidster 40 reizigers welkom heet in de vertrekhal voor weer een reisbegeleiding dit keer naar Portugal. In de vroege ochtend ben ik nooit op mijn best, maar met goede intenties lukt het ook op dat tijdstip een stralende glimlach op te zetten om al mijn gasten een goed gevoel en warm welkom te geven. Dit is belangrijk, ik weet namelijk precies hoe spannend het is om ‘alleen’ te arriveren om deel te nemen aan een groepsreis.

Ik voel een sterke aantrekking naar 1 iemand specifiek. Als reisleiding spreid je altijd je aandacht over de gehele groep en laat je voorkeuren nooit blijken, toch zorg ik dat deze jongeman gezien wordt door mij – het oogcontact voelt al als genoeg.

Wat hebben we als groep een plezier gehad deze week. Ondertussen had ik al lang geleerd wanneer ik als reisleidster relax ben, dit direct afspiegelt op de groepsvibe.

Het contact met deze bijzondere jongeman is er. Het leidt gedurende de week tot hilarische momenten. Ik wil namelijk niet dat gedurende die week iets van deze voorkeur zichtbaar is voor de groep; dat vind ik niet professioneel en zou het vertrouwen in de groep kunnen schaden.

De groep staat op een Portugese zomeravond in een lokale kroeg een feestje te maken. Mijn observatie is dat de groep prima verder kan feesten zonder de reisleiding en met een subtiele hint naar deze jongeman, wandel ik naar het hotel via het strand, waar hij mij snel genoeg vergezeld. Het was volle maan, die volle maan lijkt een rode draad in onze relatie te worden, het sprookje begint.

Op avontuur

Na deze reis ondernemen we fantastische dingen samen, ook in mijn behoefte aan reizen wordt voorzien; samen naar Ibiza, Vlieland, een prachtig avontuur in Zuid Afrika, allerlei dromen komen voor mij uit om dit met zo’n leuke man te mogen en kunnen doen.

Driekwart jaar later, krijg ik de kriebels, er zit bij mij iets niet lekker. Een pittig proces dient zich aan, wat ik met mezelf aan wil gaan en ik wil dat alleen doen. Er is verdriet, onbegrip, liefde, onduidelijkheid en verwarring, bij ons beiden. Voor mij voelde het alsof ik even niet anders kon. Een intense, leerzame, verdiepende periode volgt, inhoudelijk hierover een ander keertje meer.

Inzichten

Het belangrijkste is dat ik hier als rijker en liefdevoller mens uit kom, meer kwetsbaarheid durf te laten zien. Ik weet ook zeker dat mij deze ervaringen overkomen, om vervolgens weer iets door te kunnen geven.

Ik sta er ‘alleen’ voor, maar we staan er altijd alleen voor; je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, of je nu samen met iemand bent, vele vrienden om je heen hebt, reisgenootjes om je heen hebt, honderden facebook vrienden of instagram volgers; je kunt je geluk aan niets of niemand anders ophangen. Je kunt het wel creëren voor jezelf en dit geluk uitstralen, delen en doorgeven – it’s your sparkle.

Soms moet het zo zijn

Op een zonnige nazomer dag een klein half jaar later, voelde ik mij steeds krachtiger worden en in energie sterken. Nadat er ongeveer een half jaar geen contact is geweest met deze lieve leuke man die ik in Portugal heb ontmoet, wel dagelijks aan hem gedacht heb en het universum in wenste dat de dingen lopen zoals ze bestemd of bedoeld zijn, krijg ik die dag een berichtje van hem….

In de wederontmoeting is het ontdekken, hervinden, maar het lijkt alsof het avontuur zich in een veel betere vorm voort zet.. Weer een aantal maanden later in dit sprookjesachtige plaatje in de sneeuw.

Ik gun het iedereen, ik herken het in veel mensen, ook tijdens de reizen die ik voor villavibes mag begeleiden, ook in het bedrijfsleven. Het vraagt kwetsbaarheid, openheid, lef om iets in beweging te zetten. Iedereen heeft dat in zich. Het is aan jezelf of je trouw wilt zijn aan jezelf, in wat je laat zien, wat je wilt doen.

Mocht je van gedachte willen wisselen over iets wat je triggert in deze blog, of iets meer zou willen weten over mijn proces, over wat ik jou eventueel kan bieden vanuit mijn Sparkle Professional, over villavibes of iets anders; graag! Ik geloof er oprecht in dat we met elkaar mooie ervaringen kunnen doorgeven, kunnen groeien, iets wezenlijks kunnen veranderen en dat is de reden van het delen van dit persoonlijke verhaal.

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Wanneer alles om gaat

Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt. Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het...

Lees meer