Vertragen

Een aantal jaar geleden had ik een corporate senior management functie en op volle toeren aan het werk, in de file onderweg. Tegelijkertijd een sociaal leven ‘bijhouden’ met minimaal 3 tot 4 etentjes in de week, een onrustig liefdesleven wat absoluut geen voldoening gaf.

Dit bereikte een duidelijke grens en inzicht. Ik kwam niet meer uit een griep van 4 weken en realiseerde dat ik op alle fronten niet meer zo mijn leven wilde inrichten. Het inzicht dat ik meer aan het pleasen was naar de buitenwereld (zowel werk als op sociaal vlak) dan dat ik iets voor mezelf deed wat een fijn gevoel gaf.

Ik stopte met mijn baan, leverde mijn dikke leasebak in en besloot even tijd te nemen dichter bij mezelf te komen. Dit bracht schrikbarende inzichten. Zoals van hoofd naar hart, van ratio naar gevoel, van zogenaamde drukte naar authenticiteit, van sociale verplichtingen naar oprechte verbinding en van hardlopen naar wandelen, vertragen.

Iets waar ik op deze maandag ochtend ook ontzettende behoefte naar voelde; een wandeling in het bos met mezelf.

En het kan nu, deze reguliere maandag ochtend. Ik heb enorme veranderingen doorgevoerd en ik ervaar veel meer rust, veel meer ruimte, meer werkplezier, meer oprechtheid in contact met mijn omgeving.

Het niet mee gaan in de snelheid en de sneltrein vraagt lef en vertrouwen, want je omgeving is het niet van je gewend. Het gaat om het tempo dat bij joù past, jouw lichaam en systeem geven het aan en het is aan jou hiernaar te luisteren.

Pak de regie over wat voor jou fijn voelt, waar jij behoefte aan hebt. Het brengt waar jouw hart zich op afstemt..

 

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Wanneer alles om gaat

Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt. Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het...

Lees meer