Wanneer alles om gaat

Ik sta op een belangrijk punt.

Alweer. Want zo’n jaar of 8 geleden stond ik ook op een groot kruispunt en besloot toen de richting van alle zekerheden op te geven; zoals een vast salaris. Ik besloot verantwoordelijkheid te nemen voor mijn geluk. En dat heeft het opgeleverd. 

Ik heb altijd een keuze, niet makkelijk en toch is het waar.
Op welke manier maken we keuzes?

Maak je zelf je eigen keuze of laat je je beïnvloeden door wat er van buiten af gebeurt en is het makkelijker ‘mee te gaan’ met wat ‘hoort’? Zogenaamd dan, want ‘wat hoort’ bepaal je zelf. Een keuze durven maken zonder dat je het hoeft te verantwoorden.

Een goede keuze voor jezelf, is daarmee direct een goede keuze voor de ander. Ook al lijkt dat niet altijd zo op het 1e gezicht. 

Vaak geef ik het vb van het zuurstof masker in een vliegtuig. Super egoïstisch toch? Dat je die eerst bij jezelf op zet en dan pas bij kinderen mag opzetten? Dit is een oordeel over ‘eerst voor jezelf kiezen’. En toch begrijpen we allemaal in dit voorbeeld dat door dit te doen, je een kind beter kunt ondersteunen en je sterk staat. Het geldt ook voor alle andere keuzes.

In regie staan van je leven en het niet uit handen geven en in vele excuses verzanden wat de buitenwereld of omstandigheden je aan doen.
Je kiest dan om slachtoffer te zijn en niet in regie te staan.

Leuke oefening; let er eens op hoe vaak je per dag zegt of denkt ‘ik MOET ..’ Vervang ik ‘moet’ met ‘ik WIL’.

Je wordt je bewust of het een eigen keuze is (ik wil) of dat het iets is wat je uit handen geeft (ik moet) en je dus anders in kunt kiezen.

Bij elke ‘maar’ ligt een kans voor jou. Want in elke ‘ja maar’ zit een overtuiging die niet 100% waar hoeft te zijn.

Best spannend, I KNOW. Wil je in vertrouwen komen, dit idee bekrachtigen en meer je eigen authentieke leven gaan leven? Ben je je bewust dat je hier zelf verantwoordelijkheid voor kan nemen? Het hoeft niet hè? Scroll dan verder en laat dit achter je.
Òf je hebt de keuze voor je eigen keuzes te gaan staan en dit te sterken in jezelf.

Geen rozengeur en manen schijn, wel vertrouwen, in regie komen van jouw eigen geluk, groei en ontdekking.. waar kies jij voor?

Lees ook:

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Wat jou energie kost, daar zit je goud

Welke coach heeft nu 8 jaar 100% tevreden coach klanten èn 15 jaar corporate ervaring? En toch zit ik een beetje bescheiden te doen en te stoeien met marketing en sales. Want oei oei; liever dat mijn klanten positieve ervaringen delen dan dat ik hard roep; je kunt bij...

Lees meer
Ik verblijf op Madeira

Ik verblijf op Madeira

Toen mijn partner in 2021 thuis kwam met ‘Madeira’, moest ik de locatie googelen. In 2021, 2022 en 2023 ben ik er meerdere keren langere periodes geweest. Ik kan er uitstekend werken dankzij gefaciliteerde co-work spaces, gecombineerd met prachtige hikes in de natuur...

Lees meer
Ik ging op mijn 35e met pensioen

Ik ging op mijn 35e met pensioen

Alweer ruim 7 jaar geleden heb ik mijn succesvolle senior management baan opgezegd. Mijn dikke Audi ingeleverd en rijkelijke salaris opgezegd. Het stond niet meer in verhouding tot hoe ik me voelde. Hoe voelde ik me eigenlijk? Het was confronterend dat een coach mij...

Lees meer